Ataman o ugovoru od 7,7 miliona: On je naš najbolji igrač



[ad_1]

Turski košarkaški trener Ergin Ataman izrazio je zabrinutost za finansijsku situaciju svih košarkaških klubova u Evropi.


LNIzvor: B92

EPA-EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

EPA-EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

Ataman se osvrnuo na plate u Evroligi i način na koji će se pandemija koronavirusa odraziti na sve ekipe.

On je pozvao da bi novonastala situacija trebalo da posluži kao proces učenja.

“Zahvatiće sve timove. Trebalo bi da naučimo iz ovoga. Budžeti bi trebalo da budu direktno povezani sa profitom. Evroliga mora da pronađe način da dođe do nekog balansa sa ‘seleri kepom’ (postojanje ‘plafona’ kod budžeta i plata, . aut.). Neki timovi jednostavno nisu u mogućnosti da imaju ogromne budžete, posebno sada jer će ova pandemija napraviti velike finansijske probleme svima “, rekao je Ataman za grčki “ERA Sport”.

Mediji su spekulisali da je najbolji igrač Efesa Šejn Larkin potpisao ugovor prema kojem mu je saradnja produžena na neobjavljen period, za 7,7 miliona evra.

“Pre karantina sam razgovarao sa čelnicima Efesa i oni su bili blizu dogovora (sa Larkinom), a ne znam da li je išta potpisano. Jedini način za njega da ode iz Efesa je da pronađe ugovor u NBA gde će imati značajnu ulogu, , 25 minutes i biti startni plejmejker, ili barem imati ozbiljnu ulogu. U suprotnom, mislim da će ostati još dve godine u Efesu “, rekao je Ataman i prebacio se na priču o plati.

“Code you, priča oko ugovora od 7.7 miliona, nisu istinite. Naravno, on zaslužuje jedan od najvećih ugovora u timu jer je naš najbolji igrač, ali, koliko ja znam, taj iznos nije istinit.”



[ad_2]