Ameriki san na ivanjiki nain: Neboja otiao preko okeana i sa sinovima napravio imperiju



[ad_1]

Ivanjica / ikago – Svi koji su trbuhom za kruhom preli okean i otili u Ameriku nadaju se dobroj, brzoj zaradi i ivotu kao iz holivudskih filmova.


Izvor: RINA

Photo: RINA

Photo: RINA

Da je taj “ameriki san” ostvarljiv, ali ne tako lako, pokazao je i Neboja Nedeljkovi iz Ivanjice, koji je u obeanu zemlju otiao pre 17 godina.

Sudbina ovog oveka dokaz je da je sve mogue ukoliko ispred sebe imate jasan cilj, niste lenji i elite da napredujete. Izgovori u njegovom sluaju nisu postojali.

“U Ivanjici sam imao svoj privatni biznis, a na nagovor prijatelja doao sam u ikago. Prvih godina bio sam sam, bez porodice, bez pravih izvora prihoda. Radio sam sve, poeo da moleriem, onda bio konobar. Dani su se smenjivali da nisam znao ni koji je datum. Sve to mi je tada trebalo u Americi bilo je radno odelo i pidama, jer ni za ta drugo vremena nisam imao. Samo rad, rad i rad .. do ostvarenja sna. Razmiljao sam ponekad i da se vratim u Srbiju, ali elja za uspehom bila je jaa “, kae Neboja za Rinu.

Nakon odreenog vremena uspeo je da skupi dovoljno novca da kupi jedan kamion i pone da vozi. U meuvremenu kupio je i staru kuu koju je renovirao, pa je tako sebi obezbedio jo jedan posao. Svi su zvali Neboju da preuredi i njihove domove. Posle je prodao kamion jer nije mogao stii i jedno i drugo, radio je prema preporuci i uspeo.

U meuvremenu je u Ameriku doveo i sinove Nikolu i Bobana i tada izgradnja njihove firm poinje krupnim koracima da ide napred. Tri Srbina u sred Amerike uspela su da stvore veliku porodinu kompaniju.

Photo: RINA

Photo: RINA

“Pokojna supuga im je dala blagoslov i obojica su bila pored mene. Na poetku su radili sa mnom, ali posle su pokazali initijativu da el jo vie i tako je nastala naa transportna firma i radionica za popravku kamiona. Radili smo slono, po dogovoru i zato smo uspeli. Da bi zaokruili tu porodinu priu kod nas u ikago stigao je i moj otac Nedeljko. O njegoj vrednoi tek nema potrebe da se pria. Taj ovek iako je uao u osmu deceniju, prvi dolazi na posao, a zadnji odla mislim gives his genius. Oni stvaraju velike radnike “, pria Neboja svoju ivotnu priu.

Meutim, iako je u Americi napravio dobar posao, on eli da se vrati u svoju domovinu. Stranu zemlju potuje zbog svega to mu je pruila, ali svoju Srbiju bezrezervno voli. Kae, vratie is za desetak godina. U Ivanjici je kupio jednu staru kuu, preuredio je i napravio apartmane i sve to sam – u radnom odelu.

“Ljudi me pitaju, pa jel mora ba ti da radi. Ne moram, ali rad je napravio oveka i zato ne mogu nikad da sedim besposlen i tako e biti dok sam iv. Moje omiljeno odelo je bilo i ostalo ono radno”, poruuje ovaj vredni Ivanjianin, koji je ostvario svoj ameriki san.



[ad_2]