Κορονοϊός: Έτσι θα είναι το καλοκαίρι – Απολύμανση σε λιμάνια και αεροδρόμια, παραλίες με πλέξιγκλα



[ad_1]

Η αγωνία και η αβεβαιότητα που επικρατούν στον κλάδο του Τουρισμού με ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι να είναι προ των πυλών έχουν πλέον χτυπήσει … κόκκινο, καθώς δύσκολα μπορεί να φανταστεί πώς θα λειτουργήσει ο κλάδος αλλά και πόσο μεγάλες μπορεί τελικά να είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Πολλοί επαγγελματίες στον κλάδο που υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι φέτος στην Ελλτμ βγ Αύ ( Αυτή η άποψη στηρίζεται κυρίως στο γεγονός ότι τα πρώτα -δειλά- αιτήματα για κρατήσεις τα καταλύματα σε όλη τη χώρα τοποθετούνται για τον Αύγουστο, ενώ το θερινό πρόγραμμα των αεροπορικών να είναι στον αέρα μέχρι να αρθούν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Για την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων θα πρέπει επίσης να καταρτιστούν ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία ενδεχομένως να μην μπορούν να υποστηρίξει μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων. Καθώς περνούν οι μέρες και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για τους όρους επανεκκίνησης του κλάδου, ο πήχης για τις μονάδες που μπορεί να ανοίξουν τη φετινή σεζόν όλο και χαμηλώνει. Φορείς του κλάδου εκτιμούν ότι ενδεχομένως να λειτουργήσει μόλις 40% των μονάδων σε όλη τη χώρα, ποσοστό που μεταφράζεται κοντά στις 4000 μονάδες από το σύνολο των 10,000 του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.

? Ειδικότερα, στον κλάδο του Τουρισμού οι επιπτώσεις που θα επιφέρει η αναμενόμενη βαθιά ύφεση, αφοράσ

  • 700,000 εργαζομένους (μόνιμους και εποχικούς) στις ξενοδοχειακές μονάδες
  • 10,000 επιχειρήσεις καταλυμάτων
  • 90,000 επιχειρήσεις εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.λπ.), από τις οποίες οι 50,000 είναι εποχικές και ανοίγουν την τουριστική περίοδο και στις οποίες πέρα ​​από τους ιδιοκτήτες απασχολούνται εργαζόμενοι 270000.

Πώς θα είναι οι διακοπές μας και τα ταξίδια

. Τεστ αίματος και απολυμαντικά πριν από τις πτήσεις, ξαπλώστρες χωρισμένες με πλέξι γκλας. Και αυτά μπορεί να ακούγονται ακραία, αλλά είναι μερικά από τα μέτρα που κάποιοι σκέφτονται να ακολουθήσουν προκειμένου να κάνουν τους ταξιδιώτες τους να νιώθουν ασφαλείς και άνετοι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πολλά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, έχουν ήδη εισαγάγει μέτρα για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών βάσει κυβερνητικών οδηγιών – επομένως μπορεί να ακούγονται οικεία σε κάποιους. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν απόσταση ενός αλλά και δύο μέτρων ανά πάσα στιγμή (εξαιρουμένων των ατόμων που ζουν μαζί) απολυμαντικά χεριών που διανέμονται σε όλο το αεροδρόμιο και προσπάθειες για ομοιόμορφη κατανομή των επιβατών στους τερματικούς σταθμούς. Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), αναφέρει πως οι ταξιδιώτες πρέπει να πλένουν τα χέρια τους για 20 δευτερόλεπτα – σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες – πριν και μετά την διαδικασία ελέγχου ασφαλείας. Την ίδια ώρα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, διεξάγονται δοκιμές σε συσκευή απολύμανσης Αυτό, λέει το αεροδρόμιο, μπορεί να απολυμάνει τους χρήστες κάθε 40 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας σπρέι που σκοτώνουν βακτήρια και ιούς στο δέρμα και τα ρούχα. Το αεροδρόμιο δοκιμάζει επίσης, αυτόνομα ρομπότ καθαρισμού που στόχο έχουν να σκοτώνουν τα μικρόβια με Παρόμοια ρομπότ έχουν δοκιμαστεί σε προσωρινά νοσοκομεία.

Και φτάσαμε στον προορισμό μας … Πώς φανταζόσαστε μια ιταλική παραλία; Λοιπόν, ξεχάστε ότι φαντάζεστε γιατί μπορεί να βρεθείτε να χαλαρώνετε ανάμεσα σε ψηλά κομμάτια από πλέξιγκλας που θα χρησιμοποιηθούν για να διαχωρίζονται οι ξαπλώστρες καθώς αναζητάτε ένα σκιερό σημείο στην άμμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο της La Repubblica:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα – Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου



[ad_2]