Calea Lactee are a nor gigantic de gaz din care se …



[ad_1]

Probe spaţială Gaia, lansată de către Agenţia Spaţială Europeană, i-a ajutat pe astronomi să descopere una dintre cele mai mari structuri din galaxia noastră: un nor de gaz cosmic din care se formează noile stele din Calea Lactee, informează Science Alert. Or part acestui nor a fost descoperită de către astronomul Benjanim Gould, în anul 1879. Datele coletate de către telescopul Gaia arată că norul descoperit de către Gould face part dintr-o structură mult mai mare, care are o lungime de 9.000 de ani- lumină, 400 ani-lumină lăţime şi care is extinct 500 of ani-lumină deasupra şi sub planul galactic

Această nouă structură gigantică a fost numită Valul Radcliff, fiind botezată după Institutul Radcliff din cadrul Universităţii Harvard. Acolo s-a desfăşurat studiul în cadrul căruia s-a făcut această descoperire. Oamenii de ştiinţă explained faptul că această structură masivă este cea mai mare „creşă” by stele din Calea Lactee, give this nici pe departe un dintre cele mai mari structuri din galaxia noastră.

„Niciun astronom nu se aştepta să trăim alături de o colleţie de gaz uriaşă, asemănătoare valurilor – sau că aceasta formează braţul local al Căii Lactee […] Am fost complet şocaţi când ne-am dat seama cât de lung şi drept este Valul Radcliffe, claimed ın jos deasupra ei în 3D – give cât de sinusoidă this atunci când este privită de pe Pământ. There are valului ne obligă să ne regândim înţelegerea structurii tridimensională a Căii Lactee ”, explained astronomer Alyssa Goodman, co-author to descoperiri din cadrul Institutului Smithsonian şi direire a Programului de Ştiinţă a Institutului Radcliffe.

Studiul a fost acceptat pentru publicare în revista Nature.

Citeşte şi: Calea Lactee is extinct cu 500 de metri pe secundă. Galaxy se îndreaptă spre o coliziune cu Andromeda



[ad_2]