Norwegian melder om nok støtte fra långivere i samtlige lån



[ad_1]

I at børsmelding søndag skriver Norwegian at det har fått nok støtte i alle de fire obligaasjonslånene.

Selskapet skriver at det nå har støtte fra 76 prosent av långiverne i de fire lånene.

Lørdag kunne DN fortelle at det var tre danske fond som sa nei til kriseplanen. De er eiere i det største lånet NAS07. Nå melder Norwegian at det har fått at skriftlig avtale på plass med de største NAS07-långiverne.

– Takket være konstruktiv dialog og forhandlinger med obligaasjonseierne og andre parter, kan jeg med glede bekrefte at vi har oppnådd en enighet med obligaasjonseierne, sier Norwegian-sjef Jacob Schram i børsmeldingen.

Norwegian inviterer til pressekonferanse mandag klokken 12.

– Ett steg nærmere

I den oppdaterte avtalen får obligaasjonseierne i NAS07 og NAS08-lånene enda en forbedring sammenlignet med tilbudet som lå på bordet til torsdag kveld.

– Vi er nå ett steg nærmere å få tilgang på de statlige lånegarantiene som er vesentlige for å komme oss gjennom denne krisen, sier Schram.

Torsdag kveld satt Norwegian i intense forhandlinger med eierne i de fire obligaasjonslånene om redningsplanen selskapet har lagt frem. Fredag ​​ettermiddag varslet selskapet at de akkurat ikke fikk nok støtte for forslaget. I tre av lånene klarte selskapet å skaffe nok aksept, men i det siste var det 62 prosent av långiverne som sa ja – kravet var på 67 prosent.

Sukret pillen

Det var verdiene på Norwegians landingsrettigheter på Gatwick-flyplassen som løste floken i forhandlingene.

Selv om långiverne nå går med på å veksle om lån til aksjer i Norwegian, gis de en større oppside dersom rettighetene, såkalte sloter, blir mer verdt.

Basert på verdsettelser av slotene i juni 2021 og et år senere, kan långiverne få tilbake sine låneverdier, som da vil bære renter i tillegg til at långiverne får tilbake også disse verdiene når lånet forfaller.

Sammenlignet med lånets størrelse etter in redningsaksjon, kan låneverdien slik bli økt med inntil 38 prosent, nesten det dobbelt av det forrige tilbudet fra Norwegian.

Mangler leasingavtale

Søndag var i utgangspunktet fristen selskapet har satt for å få med leasingselskaper med på en lignende øvelse, og gjøre deler av gjelden om til aksjer. Norwegian opplyser i børsmeldingen at det ikke har in avtale med leasingselskapene enn så lenge.

– Vår hovedprioritet nå er å nå en enighet med leasingselskapene før generalforsamlingen mandag 4. mai, sier Schram.

Mandag morgen er det innkalt til ekstraordinær generalforsamling, der aksjonærene skal stemme over hele planen og in planlagt kapitalinnhenting.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår her.

[ad_2]