Rakettnotering for videokonferanseselskapet Pexip – E24



[ad_1]

Midt under coronakrisen går det høyaktuelle videokonferanseselskapet på børs. Allerede fra start stiger markedsverdien med 2.6 milliarder kroner.

Åsmund Holien Mo / Pexip

Publisert:,

Saken oppdateres …

Etter å ha hentet mer enn en milliard kroner i emisjonen før børsnoteringen, noteres videokonferanseselskapet Pexip på Oslo Børs torsdag morgen.

Emisjonen ble gjennomført på kurs 63 kroner, noe som ga selskapet en markedsverdi på 6,3 milliarder kroner i forkant av noteringen.

Kort tid etter børsåpning ble første handel gjennomført på kurs 90 kroner. Stop at oppgang på 43 prosent fra emisjonskursen.

Noen minutter senere har kursen steget til 95 kroner. Dette gir at markedsverdi på 9.4 milliarder kroner. Etter rundt ti minutters handel er det omsatt aksjer for mer enn 230 millioner kroner i selskapet, noe som sender selskapet til omsetningstoppen.

Les på E24 + (for abonnenter)

Pexip går på børs: Dette må du vite om Børsens nye IT-yndling

Heldigital notering

På grunn av coronasituasjonen gjennomføres det ikke in tradisjonell bjellesermoni på Oslo Børs torsdag. From ansatte skal likevel has samlet seg i in videokonferanse i anledningen, opplyser selskapet i in pressemelding.

Selskapets såkalte IPO (initial public offering), eller tilbudsperioden før noteringen, hevdes av selskapet å være den første som utelukkende har blitt gjennomført digitalt. Dette inobærer at alle møter med investorer på forhånd har blitt gjort digitalt.

– Våre utregninger viser at vi har spart 1,700 timer – mer enn 70 dager – i reisetid alene, og rundt 80 tonn CO₂, som er rundt det ti nordmenn bruker i løpet av et helt år. Konklusjonen er at å gjennomføre prosessen påvideo har spart både tid og utslipp, og har gjort prosessen mye mer effektiv, sier Pexip-sjef Odd Sverre Østlie i en kommentar i forbindelse med noteringen.

[ad_2]