Reguli de protecție proposed by INSP pentru români, după 15 mai 2020



[ad_1]

Reguli de organizre și defășurare a activităților de îngrijire personală în spațiile special destinate:

1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică;

2. Accesul aceste servicii se realază cu programare prealabilă, astfel încât să nu exist persoane în așteptare în interiorul incintei, assignurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și or distanță minimă de 2 mre, înt

3. The programuarii, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei is going to be carried out with double verificarea Temperaturii, care nu trebuie să depășească 370, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția. Operatorul economic are obliged to pune the dispozișie materialele substai substanțele necesare;

4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client is going to proceed the dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru;

5. Măștile de protecție use personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client.

6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

Reguli de protecție pentru români după 15 May 2020

Reguli pentru disfășurarea activității in cabinetele stomatologice

Pacienții cu simptomatologie de viroza respiratorie, pacienții aflați în izolare / carantină sau pozitivi / confirmați cu Coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19) pot fi treats doar în cabinetele stomatologice desemnate.

Masuri generale pentru disfășurarea activității in cabinetele stomatologice:

– Evitarea pe cât possibles a contactului cu personalul (nu strângeți mâna, mențineți o distanță de mai mult de 1,5 m în timpul unei discuții, etc);

– În afara manoperelor de treating, avorea pe cât possibles a contactului cu pacientul;

– It will allow access to a treatment chamber for patients, with the exception of special situations (copii, dependent person, etc.), caz în care is limited by access to the person or person;

– Sta seionarea în sala de așteptare și se recomandă dezinstalarea oricărui aparat de cafea și / sau dozator de apă, ElimArea Revistelor, Pliantelor, Jucăriilor, etc;

– The intrarea în cabinetele stomatologice vor fi amplasate dispensere cu soluții dezinfectante (antiseptice pe bază de alcool); – Dezinfecția regulată a mânerelor ușilor, salii de așteptare, recepției;

– Dezinfecția toaletei după used acesteia de către un pacient;

– This recomandată silver cu cardul si dezinfecția POS.

Access to treatment:

– Be face doar cu programare telefonică / online prealabilă. The momentul programării pacientul va fi întrebat dacă:

– Are simptome de răceală, strănut, tuse, dureri în gât, dificultăți de respirație și / sau febră (≥37⁰C)?

– Are you a member of the family when you have access?

– Are vârsta de 65 de ani sau mai mult?

– Suferă de o pathologie cronică sau o afecțiune care ii reduce imunitatea?

– This sănătos și se simte în prezent sănătos?

– Programarea pacienților cu risc crescut (plague 65 de ani sau care suferă de o patologie cronică) leaves face pentru începutul programului de lucru.

– Programarea pacienților care necesită proceduri generatoare de aerosoli va fi făcută pentru sfârșitul programului de lucru.

– The prezentarea în cabinet is going to be carried out thermometrizarea pacientului și it is requested dezinfecția mâinilor.

– Înainte de începerea Treatmentului, medicul stomatolog va obține acordul informat al pacientului.

Procedural tipuri:

– Proceduri fără generare de aerosoli: consultație, extracție simplă, sutură, incizie drenai drainj abces, obturație provizorie, x-ray, specifically orthodontic de menținere;

– Proceduri generatoare de aerosoli: it uses pieselor de mână rotative (în special turbina), a sprayului apa-aer, a aparaturii ultrasonice, a dispozitivelor cu jet de particule. Înaintea unei proceduri generatoare de aerosoli, pacientul va clăti în prealabil gura timp de 1 minut cu soluție 1% peroxid de hydrogen (prin diluarea unei soluții de H2O2 3% cu apă).

Protective equipment:

– Personalul va uses echipament de protecție – mască chirurgicală, vizieră și mănuși

– Pentru procedurile generatoare de aerosoli leaves folosi chew tip FFP2 / 3 sau echivalent. După fiecare pacient leaves:

– Aerisirea camerei de tract;

– Dezinfectarea riguroasă a suprafețelor (unit dentar, blat de lucru etc.), cu dezinfectant de suprafață conform standardelor;

– Dacă există o contaminare vizibilă pe suprafețe, se îndepărta mai întâi cu o cârpă umedă (apă), de unică folosință cu apă și săpun;

– Dezinfec alcoia cu alcool 80% a tuturor dispozitivelor medicale care nu sunt rezistent la sterilizare cu aer cald. Dacă există o contaminare vizibilă pe dispozitive, aceasta trebuie mai întâi îndepărtată cu o cârpă umedă (cu apă) sau cu o cârpă de unică folosință, apă și săpun. Pentru un dispozitiv medical (sau părți ale acestuia) care nu este rezistent la alcool se folosesc șervețele de curățare și dezinfectare pentru suprafețe sensibile;

– This preferat will use unor materiale de curățare de unică folosință, cât mai mult poss;

– Dezinfectarea aspiratorului și a scuipătoarei;

– Dezinfectarea completă a unitului stomatologic cu dezinfectant cu efect virucid, prin pulverizare;

– Sterilizarea completă a pieselor înainte de reutilizare (autoclav) sau utilre de piese de unică folosință;

– Schimbarea măștii, mănușilor, curățarea și dezinfectarea vizierei; – Spălarea mâinilor cu apă și săpun sau dezinfecția cu soluție hidroalcoolică înainte de a pune altă pereche de mănuși.

Reguli de protecție pentru români începând cu 15 mai 2020

Reguli de organizre și defășurare a activităților în unitățile sanitare non-COVID

În accordarea medicale de specialitate pacienților care se prezintă la spitale va încerca, pe cât possibile, recharea internării și efectuarea Treatmentsului medical la domiciliu / ambulatoriu.

Din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în Romania, to paci pacienții care se internează trebuie consideți ca fiind potențial infectți, motiv pentru care this obligatorie will use echipamentelor individuale de protecției la toate procedurile medicale efectuate, conform ghid INSP.

The prezentarea în spital goes triajul tuturor persoanelor și în funcție de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infec SARia SAR recomandărilor INSP).

Pacienții suspecți (care poartă obligatoryiu mască) vor fi preluați de la triaj si conduii în buffer zone de personalul anume desemnat, eg a circuit separat față de restul bolnavilor.

Daca numărul pacienților nu allows internarea lor singuri în salon, aceștia pot fi internați câte doi într-un salon, însă cu Regardrea unei distante de minim 2 metri între aceștia. Pacienții vor purta mască pe toată perioada internării în buffer zone.

Personalul medical din buffer zone goes fi echipat corespunzător (halat de unică folosință plague uniforme de spital, mănuși, boneta, mască). The probe conform procedure was pre-raised transporti transportul probelor biologice pentru diagnosticul infecției cu SARS-CoV-2 și the Laboratory Analyze Medicale, împreuna cu Formularul de însoțire probe recoltate.

În cazul pacienților internați în buffer zone, având rezultat pozitiv, medicul curant / de gardă sună la 112 și pacientul va fi transferat la cel mai appropriat spital dedicat managementului pacienților infectori COVID-19 conform reglementarilor legale în vîn

Salonul va fi dezinfectat înainte de internarea următorului pacient. Persoanele prezentate și care în urma triajului nu au fost consider cazuri suspecte, vor fi internate în secțiile aferente pathologiei prezentate cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între pacienți.

Fiecare unitate sanitară cu paturi are obligația de a-și revizui circuitele funcționale și procedurile de lucru conformitate cu principiile generale prezentate mai sus.

Măsuri de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a și a 13-a) precum și pe perioada organizării examenelor evaluare națională și bacalaureat

1. Activitatea de pregătire goes organized pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

2. The activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de plague 65 de ani.

3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.

4. Pauzele se vor program astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

5. Înainte de începerea activităților de pregătire / examinere, în spațiile unde acestea urmează a se défășura, dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de chlor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii.

6. Accesul în interiorul școlii is going to do do după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 370) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.

7. Pe toată durata activităților disfășurate în școală, atât elevii cât și teacherii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât săfel încân rând liber în față și spate.

8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și professori se va în locuri special destinate.

9. Activitatea de examre se va défășura cu resperea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Reguli de protecție pentru români după dates from 15 May 2020

Recomandări prind activitatea în lăcașurile de cult

Caution universal valabile

1. Accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu resperea precațiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2;

2. Accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu resperea unei suprafeţe de 8 mp per persoană;

3. Atât personalul care deservește lăcașul de cult, cât și persoanele care intră în lăcașul de cult vor purta mască. Pentru a oferi o protecție efficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;

4. Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrarea în lăcașul de cult;

5. The intrarea în lăcașul de cult is carried out an observational triaj și nu se va is allowed accessul persoanelor prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

6. The loc vizibil announțuri scrise príritu regulile de distanțare fizică și cele de acces în lacaș is vor plasa.

Precauțiuni speciale:

1. Atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult is avoided, în locul acestor gesturi rituale is indicated îngenuncherea sau înclinarea;

2. Binecuvântarea leaves oferi / primi de la or distanță de cel putin 1 m;

3. One goes away oferirea / primirea împărtășaniei în condițile în care nu se pot asigura lingurițe și pahare de unică folosință;

4. Se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore, obiectele frecvent atinse: mînerele ușilor, obiectele de cult, icoanele, suprafețele;

5. Slujbele se vor officia de către slujitorii bisericești / religioși, numai în aer liber cu menţinerea distanţei între persoane.

6. Nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase.

Recomandări prind activitatea în birourile deschise

Măsuri care privesc angajații

Angajații vor respect măsurile de precație universal valabile:

1. – portul obligatoriu măștii (medicale / non-medicale), care pentru o protecție efficace trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

2. – izolarea la domiciliu în cazul în care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, stănut, rinoree, febră, stare gnerală alterată);

3. – izolare domiciliu în cazul în care a venit în contact cuz a caz suspect sau confirmat de infecție cu virusul SARS COV-2 respectai resperea măsurilor aplicabile, în vigoare.

4. – spălatul pe mâini ori de cîte ori este nevoie, recharea atingerii feței cu mâinile neigienizate.

Măsuri care privesc angajatorul

Angajatorii vor asigura:

1. Programul de lucru decalat pentru a prevents aglomerările la intrare / ieșire din incintă și pentru a LIMIT numărul de angajați prezenți în același timp în aceeași incintă;

2. Triajul observațional al angajaților și nu vor allows the locul de muncă to prezența persoanelor care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie (tuse, stănut, rinoree, febră, stare gnerală alterată);

3. Termometrizarea zilnic, the intrarea of ​​service – angajații cu plague temperature 37 C vor fi trimiși acasă cu indicaţie de consultare a medicului de familie;

4. Vor asigura or distanță de minimum 1,5 m între angajații care lucrează la birouri orientate față-spate și spate-spate;

5. Pentru birourile orientate față-față vor asigura separarea acestora cu paravane care se vor dezinfecta zilnic cu solutii pe bază de alcool;

6. Dezinfecția suprafețelor de lucru la începerea serviciului și apoi o dată la 4 ore;

7. Acordarea pauzelor de masă eșalonat, cu Regardrea distanței fizice de minimum 2 m;

8. Aerisirea periodică a încăperilor;

9. În cazul încăperilor climatizate cu recircularea aerului is carried out nebulizare or dată pe săptămână, preferably the sfârșitul săptămânii și is carried out dezinfecția instalției de climatizare conform instrucțiunilor produc.

Recomandări prind funcționarea unităților de Cazare în regim hotelier

În contextul epidemiológico actual, având în vedere faptul că serviciile hoteliere de Cazare nu au fost suspenddate în perioada stării de urgență, give acestea nu au funcționat datorită lipsei de clienți caure urieur înur înur înur înur de circuladereie și având în vein aceste servicii de hunting, însa nu în scop turistic, ci pentru motive precum deplasări în professional interest, mentenanță, etc., în vederea protejării starii de sănătate a populației, recomandă următoarele:

1. Hotelurile, prin specificul activitatii, sunt locuri în care oaspeții locuiesc temporar într-un spațiu restrictions, în care there is a degree of ridiculous interaction between oaspeți și angajați.

2. Aspectele care trebuie avute în vedere în mod deosebit sunt: ​​Cazarea oaspeților, alături de serviciile implicite (alimentante și băuturi, curățenie, organizarea activităților etc.), și interacțiunile specifice acestor unități (oaspei-oaspei-oaspei-ope-personal ).

3. Fiecare membru al personalului trebuie să respecte cu strictețe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, cum ar fi igiena mâinilor, distanțarea fizică, preverea atingerii ochilor, nasului și a gurii, resperea igienei guri, resperea igienei dei de a requests medical assistance, dacă au simptome specifice bolii

4. Conducerea unității trebuie să adopte o atitudine responsabilă

5. Echipa de management ar trebui să dezvolte un plan de acțiune adaptat situației și să-l pună în aplicare în conformitate cu recomandările autorităților locale și naționale de public, uand cauururor, aaaaaaur, aa a nd nd sco sco sco client ți to personalului.

6. Echipa de management ar trebui să avaună sufficient resurse umane și economize pentru a asigura implementarea rapidă și eficientă a planului de acțiune.

7. Planul de actiune poate fi evaluat zilnic sau ori de cate ori este nevoie si acesta poate cuprinde / se poate referi, la urmatoarele:

a) Optimizarea comunicarii îre condure și personal, pentru a pre-defini o politică de informare a oaspeților, give și pentru a furniza și obține rapid informații cu privire la incidele care pot apărea în unitatea de huntingre și pentru a cunoaște starea situți .

b) Optimizarea comunicarii intre condure si client, prin postere informative pentru a crește impactul mesajelor cheie în rândul oaspeților, inclusiv 9 promovarea igienei mâinilor (spălarea pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde, pe toate părțile mâinii), pe From the same staff of the recepție trebuie să fie sufficient de bine informat cu privire la COVID-19, astfel încât să își poată îndeplini sarcinile în condiții de siguranță și să poată preveni o possă transmit to COVID-19î Acesta trebuie să fie în măsură informeze oaspeții cu privire la policia unității în materie de măsuri preventive adoptate sau alte servicii ce pot fi solicte de oaspeți (de exemplu, servicii medicale și farmaceutice disponibile în zonă sau în În plus, acesta ar trebui să sfătuiască oaspeții cu simptome respiratorii să stea în camerele lor până când vor fi consultți de către un medic – conductera is in charge of aceasta – și să poată oferi recomandări de igienc. Personalul de la receptie, trebuie sa asigure accesul la informații officiale, update, cu privire la călătoriile către și dinspre țările sau zonele cu transmitmitere (COVID-19).

c) Stabili de catre echipa de gestión politica de occupre a camerelor, pr claimed persoanele însoțitoare, în situația în care existance a caz suspectat de COVID-19. Cea mai recentă definiție a cazului suspectat de COVID-19 poate fi accesată pe site-ul INSP. Pentru astfel de cazuri, în cadrul recepției, trebuie să fie available imediat telephone number ale directiei de sanatate publica judetene / a municipiului Bucuresti, pentru a putea fi used ori de câte ori există possibilita ca un oaspete să fie bolnav.

d) In cadrul recepției trebuie să existe o trusă medicală care să conțină: – Dezinfectant / șervețele cu efect antibacterian pentru curățarea suprafețelor (șervețele). – Măști pentru față / ochi (separate sau combinate, scut facial, ochelari de protecție). Trebuie menționat că măștile faciale de unică folosință pot fi Usate o singură dată (consultți Recomandările prind usarea măștii). – Mănuși (de unică folosință) – Șorț de protecție (de unică folosință) – Halat medical lung, cu mâneci lungi – Sac de unică folosință pentru deșeuri (pericol biologic);

e) Se vor promova măsurile de distanțare socială, curățarea mâinilor și igiena respiratorie.

f) Principalele măsuri de prevenire a transmiterii de COVID-19 sunt distanțarea socială, efecti efectuarea frecventă a igienei mâinilor și resperea igienei respiratorii. Aceste măsuri ar trebui reamintite oaspeților, ca or formă de ospitalitate, deși probabil aceștia sunt makes you familiar with it.

g) Distanțarea socială presupune abținerea de la îmbrățișare, pupat sau strângerea mâinilor în cadrul interacțiunilor cu oaspeții, dar și cu personalul. Aceasta presupune menținerea unei distanțe de cel puțin 1 m și preverea oricărei persoane care tușește sau strănută.

h) Igiena mâinilor înseamnă spălarea mâinilor în mod regulat și riguros cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool, sau spălarea lor cu apă și săpun. Of 10 similar, înseamnă și preverea atingerii ochilor, nasului și a gurii. Dezinfectarea mâinilor după orice schimb de obiecte (bani, carduri de credit) cu oaspeții was recommended.

i) Igiena respiratorie înseamnă acoperirea gurii și a nasului cu pliul cotului sau cu un șervețel, atunci când tușiți sau strănutați. Ulervețelul utilizat trebuie aruncat imediat într-un coș de gunoi cu capac.

j) It was recommended to monitor the area, to have a proper account, care pot fi bolnavi, to give regards to the regulations, to protect the date, and to the personal nature of the via privatia confi confidențialitate. Reception staff at the trebui să înregistreze toate incidental relevant pe care le constată, cum ar fi cererile pentru consultații medicale. Aceste informații vor ajuta oaspeții, prin: recomandări adaptavate, facilitarea depistării din timp și gestionarea rapidă a cazurilor suspectate, împreună cu autoritățile sanitare locale.

k) Personul de la recepție trebuie să aibă o abore discretă în privința acestor informații, și ar trebui să asigure faptul că doar condurea și serviciile medicale vor evalua situația și vor lua deciziile corespunzătoare.

l) Vor fi asigurate serviciile tehnice si de mentenanta conform reglementarilor in vigoare (aprovizionare cu apa, ventilatie; iluminat; etc). There is a sufficient number of sapun to be verified if the disinfectant is released. Atat pe holuri cat si in fiecare camera se vor monta dozatoare cu dezinfectant.

Măsuri de restricționare temporară a unor tipuri de activități

a) Nu vor functiona într-o primă stage restaurantele; barurile; cafenelele și cofetariile din incinta hotelului. Servirea mesei se face in regim room service. This preferabil sa foloseasca tacamuri if you see it of unique folosinta.

b) Locurile de joaca special destiny copiilor vor fi inchise

c) Locurile special menace pentru fitness, saune; indoor pool; etc, din incinta hotelurilor, in aceasta prima stage, raman inchise.

d) Spalarea if the disease is suprafetelor din camere if spatii comune, se va face mai frecvent decat deobicei, cu solutii speciale biocide, avizate de cot MS in scopul acesta. În cazul în care, în cadrul hotelului, în randul personalului sau oaspetilor appears a confirming caz of COVID-19, în urma anchetei epidemiologice desfasurată de catre DSP teritorial, activitatea hotelului vaut închisa pana la asigurarea dezinorieurieur .

e) Folosirea lifturilor va fi făcută doar dacă este strict necesar și numai de către cel mult două persoane o dată, care vor purta maști de protecție în tot timpul folosirii liftului. This recomandabil ca cele două persoane să fie din aceeași familie.

Reguli generale de organizre și desfășurare a transportului de persoane

1. Accesul în mijloacele de transport este condiționat de purtarea obligatorie a unei măști medicale sau non-medicale, care să acopere gura și nasul;

2. Numărul maxim de pasageri permis va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului și cu resperea distanței de minim un metru între călători;

3. Angajații vor fi instruiți să rămână acasă dacă au fost expuși direct la virus și / sau prezintă simptome (febră, dificultăți de respirație, tuse uscată). A triajul zilnic is carried out at the angajaților menținând distant from 1 meter, interviu și termometrizare înainte de intrarea in tura.

4. The maximization of the rate of ventilation to the system of the air condition (fără recircularea aerului din interior) will be established as soon as possible (with this possibility) and this time it will work.

5. It is compulsory to carry out the dezinfecția vehiculului înainte de intrarea în posterior, precum ui ulterior, the one interval of cel mult 4 ore. Pentru vehiculele care parcurg un trasu cu durata mai mare de 4 ore, curățenia și dezinfecția vehiculului la începutul și la finalul cursei. Va fi evitată măturarea uscată și alte acțiuni mechaniza pe suprafețe potențial contaminate pentru a it reduces the possibility of dispersing virusul. You use the în schimb method of curățare umedă.

6. Prin stațiile de difuzare din cadrul mijloacelor de transport, acolo unde a acestea există, vor communicates permanent informații cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID – 19.

7. Conducătorii vehiculelor au obligația de a păstra distanța socială în timpul pauzelor și perioadelor de repaus pe drum, evitându-se contactele cu alte persoane (șoferi, pasager, persoane adiacente parcursului, etc).

8. The îmbarcare / debarcare, cât și pe timpul deplasării, pasagerii vor respe o distanta de minim un metru unul de celălalt.

Reguli specifice de organizre și defășurare a transportului de persoane pe categorii

I. Mijloace de transport în comun intra-urban de suprafață (autobuz, trolleybus, tramvai, microbuz)

1. Companiile de transport vor lua măsura separării compartimentului dedicat conducătorului auto de restul spațiului destinat transportului pasagerilor;

2. It is marked as a semi-vizibil de culoare green locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze is at least a metru între pasageri;

3. Pentru vehiculele cu cel puțin două uși, accesul în interiorul vehiculului is going to be carried out in front of vehiculului, iar coborârea pe cealaltă ușă / celelalte uși;

4. Pentru microbuzele care effectuează transport intra-urban this permis doar transportul persoanelor pe scaune, curearea regulilor generale prezentate mai sus.

II. Mijloace de transport în comun inter-urban / internațional rutier (autobuz, coach, microbuz)

1. It is marked as a semi-vizibil de culoare green locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze distant from minim un metru între pasageri;

2. Companiile de transport vor lua măsura separării compartimentului dedicat conducătorului auto de restul spațiului destinat transportului pasagerilor;

3. Pentru vehiculele cu cel puțin două uși, accesul în interiorul vehiculului is going to be done by the front part to vehiculului, iar coborârea pe cealaltă ușă / celelalte uși.

III. Mijloace de transport în comun pe căile ferate

1. It is marked as a semi-vizibil de culoare green locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze distant from minim un metru între pasageri;

2. Pentru vagoanele de tip cușetă sau vagoanele de dormit, transportul unui singur pasager per compartiment, with the exception of the family accelerator;

3. This interzisă introdurea vagoanele de tip restaurant în componența garniturilor;

4. Pentru toaletele din vagoane this obligatory asigurarea apei curente, săpun lichid și dezinfectant de mâini.

Transportul de persoane cu metroul pe reţeaua de căi ferate subterane şi supraterane

1. It is marked as a semi-vizibil de culoare green locurile permise pentru transportul pasagerilor, atât pentru transportul în picioare cât și pentru transportul pe scaune, astfel încât să se păstreze distan dea de minim un metru între pasageri;

2. Accesul în stațiile de metrou se va în mod controlat, astfel încât, pe peroanele de așteptare pasagerii să poată păstra distant from minim a metr între ei.



[ad_2]