Ford Fiesta vs. Ford Puma



[ad_1]

Miközben szép csendben szinte teljesen kihaltak az egyterűek, zsugorodik a klasszikus szedánok piaca, és kisautót sem igazán könnyű eladni, addig a szabadidő-autók fogynak, mint kijárási korláto akorz Akár kicsi, akár nagy, akár olcsó, akár drága, mindegy, biztos nem sokáig szomorkodik majd a kirakatban. A babérkoszorús autóbuzi szerepében pozolók pedig csak csóválják a fejüket. Na, from ki to hülye? Ők, vagy akik azért is inkább szabadidő-autót vesznek? Lehet, hogy senki sem.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Party 1

Balra a Fiesta, jobbra a belőle puffasztott Puma

My szól az SUV mellett?

Amikor az első szabadidő-autók megjelentek, még volt értelme a magasabb építést hangsúlyozni, the lehetett adni az autót azzal, hogy ebből aztan remekül áttekinthető a forgalom, hiszen könnyen elhetett mahetett Azóta átalakult az utcakép, mar szinte minden autó SUV, vagy legalább crossover, tehát a garantált jobb kilátásnak lőttek. A masik előny, a komfortosabb beszállás ettől még megmarad, tehát úgy 50 felett, meszesedő csontokkal, egyéb rontásokkal máris van egy plusz pontja a magasabban lévő ülésnek.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 2

Minden irányban nagyobb to Fiestánál to Puma

A építés magasabb általában to hasmagasság növelésével is együtt jár, így aki to tanyára menet hitvány is utakon kénytelen autózni, megint örül majd az, hogy nem szakadnak kisebb le-nagyobb darabok az autója aljából. From egy elfuserált lehajtójú mélygarázsnál is aranyat érhet egy-két centimeter plusz to hasmagasság értéknél. Az összkerékhajtás ebben a méretben szinte kivételnek számít, aki kis SUV-t vesz, az leginkább városi használatra vásárolja az autót, és legfeljebb a burkolatlan, füves, buckás parkolójú kirándulóked. Oda meg bőven elég a par centivel magasabban hordott has is.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 3

A magasabb építéssel nőtt a szabad hasmagasság is

Miért utáljuk a szabadidő-autókat?

A fene nagy CO2-őrületben rögtön az ördög szövetségesének tűnik mindenki, aki a magasabb építéssel együtt járó nagyobb légellenállás miatt több üzemanyagot éget el kilométerenként, mintha normális autóval. Persze ha ugyanezt az indokoltnál 2-300 lóerővel nagyobb teljesítmény miatt teszi valaki, azt mar nem szokás megköpködni. Az emelt kasztni nem tesz jót a vezethetőségnek sem, jellemzően billegősebb, bizonytalanabb dolog SUV-val kanyargós úton közlekedni, mint átlagos autóval. Emellett a kis szabadidő-autóknál a praktikum is kédéses, hiszen a divatos külső ritkán jár együtt nagyobb, valóban használható méretű utastérrel, csomagtartóval, mint egy vagy két kategóriával feljebb.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 4

A földszintes Fiestát mókásabb vezetni

Cougar

Bár to Ford mókás megjelenésű crossoverének alapjait a Fiesta adja, mégis szembetűnő a méretbeli különbség a két kasztni között. Olyannyira, hogyha nem a közös műszaki alapokra gondolva állítottuk volna parba a két modellt, akkor akár a Focus ellen is indulhatott volna. A Puma 4186 millimetres hosszával 146 mm-rel nőtt nagyobbra a Fiestánál, 1805 mm-es szélessége 71 mm-rel, 1537 mm-es magassága pedig 54 millimeterrel haladja meg a Fiestáét. Tengelytávja 2588 mm, ami 95 mm-rel hosszabb az alapot adó modellénél. Szóval aki centikben mér, annak vonzóbb lehet to Puma.

Külsőre nem biztos, hogy ezt választanám, ha egy Fiesta áll mellette, de a gömbölyded vonalai, magas építése, vigyorgó arca ellenére is egész vallalható a formája. Ha nem hiszed, nézz meg mondjuk egy Nissan Juke-ot! Persze a Fiesta összeszedettebb, komolyabb, közelebb áll a klasszikus autóformához.

Party

Csinos, igazi szerethető kisautó Ford Fiesta. Főleg pirosban, az ST Line-hoz járó szoknyácskákkal. Praktikum terén a Pumával nehezen veszi fel a versenyt, mert a Ford legkisebb szabadidő-autójában tengernyi hasznos ötlet van, ami megkönnyíti akár a mobiltelefon elhelyezésttagyak bártonyatas bárgyak bástonasás A Fiestában egyszerűen nincs rendes helye egy tisztességes mobiltelefonnak is a csomagtere sem olyan sokoldaluan alakítható.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 5

Ha nem figyelsz, szétvágja a homlokod a Fiesta kalaptartója

Vezetési élményben pedig egészen közel go to Puma a Fiesta nagyszerűen hangolt futóművéhez. Nem beszélve at 48 volts rendszer eszrevétlen motorleállításairól és indításairól. Magasabb építése okán hangyányit jobban susog a szél a Puma körül. A Ford Fiestának viszont utolérhetetlen érdemeit azok veszik észre, akiknek a vezetés nem csak arról szól, hogy eljussanak a város egyik feléből a masikba. Ezzel pedig egyre szűkebb rétegeket szólít meg.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 6

Az ajtóval együtt emelkedik a csomagtértakaró

Arak

A kasszánál érezni igazán a két autó közötti különbséget. Ha csak a katalógusban szereplő legolcsóbb modelleket nézzük, akkor a belépőárú Puma bő kétmillió forinttal kerül többe, mint a szintén alapnak számító Fiesta. Ha Fiestából is ugyanolyan teljesítményűt keresünk ki, akkor marr egymillió forint körülire csökken a Puma felára. From ne felejtsük, to Pumával együtt érkezik to lágy hibrid hajtás is, alapáron.

Fiesta 1.1l PFi (75 LE) M5 Euro6.2 5 sebességes manuális sebességváltó 4,810,000 Ft

Puma 1.0l EcoBoost mHEV (125 LE) 6 fokozatú 6,935,000 Ft

Fiesta ST-Line 1.0l EcoBoost (125 LE) M6 5,960,000 Ft

Belső

Elhanyagolható a különbség a két autó utastere között, amit talán a legjobban az alábbi képpár bizonyít:

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Party 7

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Party 8

Bár egyik sem kínál zavarba ejtően sok tárolóhelyet, rekeszeket, a Puma mégis élhetőbb, praktikusabb belsőt kapott. A Fiesta utasterét a piros betétek teszik izgalmasabbá, jól mutat benne a sportos, alul lapított kormány, Puma pedig a digitalális műszerfallal és a nagyobb ajtózsebekkel húz el. Az üléspozíciót kivéve a többi szinte ugyanaz, mig a Fiestában a földön ül a vezető, addig a Pumában magasabban helyezkedik el a vezetőülés is a kormány mögé is könnyebb beülni. From nemcsak elöl komfortosabb to lét, hanem egy sorral hétrébb is.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 9

Tágasabbnak tűnik to Puma

Na nem sokkal, by egy kicsivel valóban szellősebbnek érezni, főleg a térdtájékon. Ha pedig még hétrébb tekintünk, a csomagtartóban még ennél is nagyobb különbséget találunk. Míg a Puma oriási, egész mókás felhasználási lehetőségeteket is megengedő rekeszt rejteget a fenekében, addig a Fiestában legfeljebb mély hangokat találni. A Puma alapból nagyobb csomagtartója ügyesebben is variálható, a háttámlák ledöntése után Sík Felületre pakolható a sok csomag, mig Fiestában ez csak alom.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 10

A Fiesta vidám piros betétekkel javítja a hátul ülők hangulatát

Akkor melyik a jobb vétel?

Attól függ. Daninak – egyedülálló, fiatalember, aki a harmatos tündérek mellett legfeljebb az edzőcuccát, vagy a kerékpárját pakolja be a kocsijába – a Fiesta lehet nyerő. A kurta autóval könnyebben talál parkolóhelyet a bulinegyed határán, 125 lovas ST-Line kivitellel, ültetéssel, sportosabb futóművel a mitfárer sikíttatása is gördülékenyebben megy, mint a Pumával.

Attila viszont mar csak lélekben gyerek, ő Általában tojik a csikorgó kerékkel pörgésre, inkább azt kedveli, ha nem végtelen csomagtartós tetrisezéssel indul egy utazás. Ugyan hátul a három, még növésben lévő gyerek egyelőre még elfér, from nyilván annak ellenére sem a Puma a neki megfelelő méretű autó, hogy a paracentis evalésnek korskönkőnba vid vid vid vid vid vid vid Azonban to kettő közül to felvázolt használat mellett számára to Puma to nagyobb használati értékű modell. Has pedig hozzácsapjuk azt is, hogy a Fiestából felpuffasztott Pumát még a magasítással sem sikerült elrontani, hiszen kifejezetten jó vezetni, akkor mar egészen biztos, erre fizetne be. Pláne, hogy beülni is kényelmesebb és a kilátás is jobb belőle.

Tényleg marhaság a kis szabadidő-autó? Cougar vs. Fiesta 11

Egyikkel sem jársz rosszul

Akkor most melyik a tuti?

Végtelenül egyszerű a képlet: a Puma a racionálisabb, sokoldalúbb modell, ezzel szemben a Fiesta az olcsóbb, kevésbé jól kihasználható, cserébe remek vezetési élményt adó autó. Lehet töprengeni, hogy kinek mi fontosabb, mi éri meg jobban. Lényeg, hogy bármelyiket is választod, egyikkel sem jársz rosszul.



[ad_2]