A legtöbben a hatékonysággal is a kis fogyasztással azonosítják a hibrid autókat, pedig ma Tues rendkívül sokféle hibrid hajtás létezik is ezek közül nem mind arra szolgál, hogy kevesebbet kelljen a benz Az Audi Q5 55 TFSIe-ben például a 252 lóerős turbomotor mellé csapják hozzá a konnektorról tölthető elektromos hajtást. A rendszerteljesítménye 367 lóerő és van mellé 500 Nm nyomatéka.

Ezzel egész fürge autó, hiszen a 2,1 tonnás Q5-öst 5,3 moreodperc alatt gyorsítja 100-ra, a végsebessége pedig 239 km / ora. Az ABT tunerei viszont minden VW Csoportos termékhez hozzáteszik a magukét, így a plug-in hibrid Q5-ös sem maradhatott ki.

Nem a spórolásra megy az ABT hibrid Q5-ös Audija 1

At 2.0 litters, négyhengeres turbómotort 310 lóerőre “írták meg” is 420 Nm nyomatékot hozta ki belőle. Mellé jön at 8 sebességes automataváltó hacezába integrlt villanymotor 143 lovas teljesítménye és 350 Nm nyomatéka. Ezzel az összteljesítmény 425 lóerő lett és 550 Nm nyomaték van hozzá. Ahogyan az ABT-nél szokás, úgy a dinamizmusról most sem közöltek adatokat. Az autó leginkább a Volvo XC60 Polestar valtozatához áll közel.

A tuningolt Q5-öst egyébként nem könnyű kiszúrni, csak egy 20 colos alufelni szettet tettek alá és ragasztottak egy plakettet a motorortérbe. Továbbá a küszöbökre tettek ABT logót.

Nem a spórolásra megy az ABT hibrid Q5-ös Audija 2