„Vettel közelebb van a visszavonuláshoz, mint egy másik csapath



[ad_1]

A Racing Point mexikói versenyzője, Sergio Pérez nem tudja mar más csapatban elképzelni a Ferraritól távozó Sebastian Vettelt, ezért úgy véli, a német visszavonul az év végén.

Pérez szerint to mostani Vettel utolsó éve az F1-ben (Photo: AFP)


Hirdetés

Mint ismert, a Ferrari kedd reggel jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel 2020 végén lejáró szerződését. A német versenyzőt ezt követően több csapattal is kapcsolatba hozták, azonban sajtóértesülések szerint egyre valószínűbb, hogy a legtöbbet emlegetett McLarennél végül nem ő, hanem Daniel Ricciardo Sőt, egyre inkább előtérbe kerülnek a négyszeres világbajnok visszavonulásáról szóló hérek, Martin Brundle után Sergio Pérez nyilatkozott úgy, hogy Vettel könnyen szögre akaszthatja a bukósisakját az.

„Lehetett hallani olyasmit, hogy nem mennek jól a dolgok. Már egyik fél sem érezte ugyanazt, mint korábban. Úgy hiszem, hogy Leclerc meghatározó szerepet töltött be ebben. Hihetetlen első évet teljesített a csapattal, így a Ferrari egyértelműen ebben a fiatal versenyzőben látja a jövőt. Vettel talán a kényszerpihenő alatt elgondolkozott, s rájött több dologra is, amik erre késztették. Minden attól függ, mennyire akarja a folytatást. Talán to McLaren jó opted lehet számára, azonban vannak kétségeim ” – kezdte to Motorsport.comnak adott nyilatkozatában.

„Nagy valószínűséggel a mostani az utolsó éve a Formula – 1-ben. Szerintem közelebb van a visszavonuláshoz, mint egy másik csapathoz, azonban en sem tudom biztosan. Inkább rajongókent beszélek, nem tudom, pontosan mi jár a fejében “- tette hozzá, és arra is kitért, ki veheti át a német helyét a Ferrarinál.

„Sokszor kívülről nehéz megérteni, hogy egy bizonyos versenyző miért passzol a csapathoz, mig egy másik nem. Leginkább az érdekeiktől függ, hogy mit várnak el az adott versenyzőtől a csapaton belül. Hamarosan megtudjuk, hogy ki lesz a befutó. Sainz és Ricciardo is nagyszerű választás lehet a Ferrarinak. Sainz remek idényt tudhat maga mögött to McLarennel, és nem szabad elfelejteni, hogy az F1-ben minden a pillanatról és a lehetőségekről szól, miközben nagyon rövid távú a memória ” – emelte ki.

„Carlosnak remek esélyei vannak, és meg is érdemli. Nagyon profi és kivételes pilóta, aki keményen dolgozik, remekül átlátja a versenyhelyzeteket, és tudja, hogyan hozza ki a lehető legtöbbet a lehetőségeiből. Pontosan ezért úgy gondolom, nagyszerű lehetőség lenne számára Leclerc mellett bizonyítani. Fiatal, sok minden áll előtte “- tette hozzá to mexikói, aki elmondta, úgy látja, az olaz istállónál sokat valtozott a filozófia.

A Ferrarinál versenyezni kivételes lehetőség, ez a csapat rendelkezik a legnagyobb történelemmel. Azonban némileg megváltoztak a dolgok, hiszen korábban nem szerződtettek olyan fiatal pilótát, mint Leclerc. Most mar more to helyzet. Talán versengést akarnak a versenyzőik között, nehéz ezt innen megmondani. Meglátjuk, hogy mennyi időre szól majd a kontraktus, í így tovább. Ettől eltekintve egy nagyon fontos ülés vált hirtelen szabaddá a rajtrácson “- zárta to gondolatait.

Egyre több egybehangzó sajtóértesülés szerint a Ferrari csütörtökön bejelenti Sainz szerződtetését.



[ad_2]