Törlesztési moratórium: 10-ből 6 banki ügyfél nem szeretne idén törleszteni



[ad_1]

Erről is szó lesz jövő keddi lakossági hitelezési online konfereniánkon, érdemes rá beregisztrálni!

A Portfolio egy hónappal ezelőtti körk perdése is csaknem hasonló arányokról szólt margin:

A fizetési haladék kapcsán az elmúlt időszakban kiemelkedő volt az érdeklődő ügyfelek száma – írja a lap, emlékeztetve arra, hoky aztektektektektele, akik erktek

TO Takarékbanksickle aprilis 30-ig mintegy nyolcvanezer nyilatkozatot nyújtottak be az ügyfelek a továbbtörlesztésről. A pénzintézetnél Általánosságban az ügyfelek jelentős részének csak egy hitele van, de azok, akiknek több van és nyilatkoznak, jellemzően valamennyi hitelük törlesztését folytatják.

Az OTP Banknál a lakossági hitelekkel rendelkező ügyfelek közül több mint 340 ezren tettek nyilatkozatot arról, hogy nem szeretnének élni a moratóriummal, ami negyven százalék feletti arányt jelent.

Az MKB Banknál mind lakossági, mind vallalati oldalon harminc százalék körül alakul to nyilatkozók száma, azaz akik nem kérik to moratóriumot. Jelentős számú új bejelentésre mar nem számítanak. Náluk nem jellemző, hogy az ügyfelek szerződésenként döntenének a moratóriumalkalmazásáról.

TO Budapest Banknál viszont marr jellemzőbb a kölcsönönkénti döntés, a pénzintézet több hitellel rendelkező ügyfelei közül van, aki nem minden termék esetében him a moratórium lehetőségével. Május 4-en a jelzáloghitelek esetében több mint hatvan, az autófinanszírozás esetében pedig közel 75 százalék volt to nyilatkozó ügyfelek aránya. A vallalati ügyfelek fele kíván jelenleg az eredeti szerződése szerint tovább törleszteni.

TO CIB Banknál hitelterméktől függően a lakossági ügyfelek negyven-ötven százaléka he a moratórium alól való kilépés lehetőségével. Arányaiban legtöbben a jelzáloghitelek és a hitelkártyák esetében kérték, hogy tovább fizethessék hitelüket. Elenyésző viszont azoknak a száma, akik hitelenként döntenének a továbbfizetésről.

Hogy érdemes-e élni a moratóriummal, arról alábbi két cikkünkben részletesen írtunk:

Címlapkép: Shutterstock



[ad_2]