Index – Belföld – Hat mentős lett koronavírusos eddig



[ad_1]

Hat mentődolgozó fertőződött koronavírussal meg to Mentok 15 Ezer fertőzésgyanús vagy igazoltan koronavírus-fertőzött betegnek nyújtottak segítséget – Mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója to járvány elleni védekezésért felelős operativ Törzs vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

A mentők napján megszólaló Csató Gábor szerint az elmúlt időszak fejlesztései nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy feladataikat a járvány idején is a legmagasabb színvonalon tudják ellátni. Beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány miatt országszerte megnövelték mentőkapacitásukat, megyénkent több plusz mentőegységet állítottak szolgálatba.

A mentősök 40 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el, amihez 55 ezer védőruhát, FFP-maszkot használtak fel és több mint 440 ezer par gumikesztyű fogyott. A mentők csak a koronavírus kapcsán 420 ezer kilométert tettek meg – mondta Csató Gábor

Csató Gábor az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján

Csató Gábor az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján

Photo: Index

Megemlítette, hogy az elmúlt időszakban több mint 400 új mentőautó állt szolgálatba, az elmúlt órákban is 40-nél több új mentőautót kaptak. “Munkánk eredményességét az alapozta meg, hogy mar a járvány kezdetekor 8500 bajtársunk egy emberkent fejezte ki tettrekészségét a vírus elleni küzdelemben” – fogalmazott.

Az OMSZ 50 mentőautót különített el a Covid-19 gyanús, illetve igazoltan fertőzött betegek szállítására, emellett 17 határállomáson 315 ezer ember ellenőrzését végezték el. Mint mondta, a mentőszolgálat részt vesz a szűrővizsgálatokban, is a haziorvosok, orvosi ügyeletek számára mar több mint 5500 doboz sebészi is majdnem 20 ezer FFP-maszkot osztottak ki.

Csató Gábor az OMSZ 72. születésnapján köszönetet mondott to bajtársaknak, to szolgálatot Segito orvostanhallgatóknak, önkénteseknek, vöröskereszteseknek, betegszállítóknak, valamint to támogató magánszemélyeknek, cégeknek.



[ad_2]