Index – Külföld – Kórházból hazaküldött beteg miatt kerül karanténba egy 14 ezer lakosú horvát sziget



[ad_1]

Két hétre karantén alá került a 14 ezer lakosú Brač-sziget Horvátországban, a közép-dalmáciai térségben, miután egy kórházból hazaküldött koronavirtus beteg miatt újabb fertőzésgóc alakultt kávtikés, tegbbéséslentelente alalentelentelentetegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegtegteg

Brač-szigetéről egy idősebb férfi Splitben volt kórházban, majd miután hazaengedték, barátai és családtagjai meglátogatták. A vele kapcsolatba került 37 ember közül pénteki jelentések szerint 22-en fertőződtek meg a koronavírussal. Jelenleg 14 napos karantén rendeltek el a szigeten, senki nem hagyhatja el lakhelyét és a szigetre sem látogathat senki. A lakosságot tömeges tesztelésnek vetik alá.

Davor Božinović belügyminiszter, a válságstáb vezetője elmondta: országos szinten nem állítják vissza a feloldott korlátozásokat, de amennyiben góc alakul ki valahol, hakén, jaén, jaén

Horvátországban szombatra 15-tel nőtt a regisztrált fertőzések száma, eddig 2176 megbetegedést jegyeztek fel az országban. To halottak száma 87, to gyógyultaké 1726.

Tüntettek to szlovénok

Pénteken 5500 szlovén tüntetett to kijárási korlátozások, illetve to szlovén kormány ellen to főváros Ljubljanában. A demonstration résztvevői biciklikkel és gyalogosan köröztek a parlament épülete előtt és a kormány lemondását követelték. Janez Jansa kormányfő Twitter-oldalán azt írta: Szlovéniát a koronavírus-járvány ellenére is a tíz legbiztonságosabb idegenforgalmi cellapont közé sorolják a világon, ezt az előnyt pedig meg kell őrizni. Azzal vádolta to tüntetőket, hogy veszélyeztetik to közegészséget.



[ad_2]