„Mennyire igazságos, hogy másfél év alatt 4 osztályt ugrik



[ad_1]

Az MLSZ elnökségének döntése értelmében nemcsak az NB II-es és az NB III-as, hanem a megyei bajnokságok is véget értek. A Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályban a Horváth Csabaáltal edzett SC Sopron végzett az élen, igaz a csapat csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a szintén 46 pontot stenz A soproniak még nem biztosak benne, hogy el tudnak indulni az NB III-ban, Csornán viszont nem titkolják csalódottságukat.


Hirdetés

To Sopron ősszel parazs meccset játszott to Csornával (Photo: Földi Imre)

A szövetségi határozat értelmében az élen végző SC Sopron nevezhet a 2020–21-s NB III-as bajnokságba. Csiszár Ákos. az egyesület elnöke azonban még nem biztos abban, hogy vallalni tudják a harmadosztályú szereplést.

Jobban szerettük volna, ha a pályán dől el az elsőség, mert esélyünk volt a bajnoki cím megszerzésére – mondta a kisalfold.hu-n a korábban Fradiban is futballozó Csiszár. – Az MLSZ döntését követően egyeztetni kell a soproni önkormányzattal és a támogatókkal az anyagi felttetelek biztosításáról. Ezek megléte esetén tudunk csak nevezni az NB III-ra. “

A nagy vesztes Csorna vezetőedzője, Mayer János – szintúgy a megyei portálon – nem titkolta csalódottságát és feltette a kédést: mennyire igazságos, hogy másfél év alatt négy osztályt ugrik úgyy (Az edző arra utalt, hogy az SC Sopron az NB II-ből kizárt és megszűnt Soproni VSE kálváriája után 2018-ban a legalsó megyei osztály helyett végül a megyei élvonalban indíthatott csapatot.)

A legrosszabb az egészben, hogy miután a hatrányunkat is sikerült ledolgoznunk, éppen a Sopron elleni mérkőzést megelőzően szakították meg a bajnokságot, ami igazságosan eldönthette volna azs elsé – ecsetelte Mayer János. – Gratulálok és sok sikert kívánok a Sopronnak, de az mennyire igazságos, hogy másfél év alatt négy osztályt ugrik úgy egy csapat, hogy nem nyert semmit? Ráadásul csak a gólkülönbségen multip az elsőség, ami az amatőr osztályokban alapból nem olyan mérvadó, hiszen kédéses, hogy melyik hétvégén mennyire felforgatott kerettel állnak ki a kisebb csapatok Szerintem az egymás elleni eredmények sokkal fontosabbak ilyen helyzetekben. A feljutás turned celunkunk to bajnokság kezdetén, ezzel a döntéssel sajnos nem tudunk mit csinálni. ”



[ad_2]