Kszl to BMW, ami sokkolni fogja to mrka rajongit



[ad_1]

Mr az utols simtsokat vgzik a fldig r veskkel rkez 4-es kupn, amit lltlag a 3-asnl is jobb lesz vezetni.

To lower mrnkk to Mnchen-krnyki orszgutakon s autplykon vgzik az utols simtsokat az lczott pldnyokonForrs: BMW

A G20-as kdjel 3-asalapjaira pl 4-es kuprl vgre hivatalos informcikat tett kzz to BMW a nyri vilgpremier eltt. Br a hivatalos kpeken mg lcz matricval takart autk lthatk, szinte biztos, hogy a szriavltozat a tavalyi tanulmny hatalmas, fldig r vesivel kerl majd gyrtsba, ami finoman szlva is megosztja a mrka rajongtbort. Az viszont a takars ellenre is ltszik, hogy a 4-es karosszrija nem csak az ajtk szmban klnbzik a 3-astl, a lapos tet s a magas far inkbb a 8-as kup stlust idzi.

gy nzett ki a nagy vessels 4-es tanulmny a 2019-es Frankfurti AutszalononForrs: BMW

A vgs tlettel rdemes megvrni az els, lczatlan autkat mutat fnykpeket, addig koncentrlhatunk a technikai rszletekre, melyekbl nhnyat mr elrult a mncheni gyrt. Egyelre kt turbs benzinmotort igazoltak vissza, az M440i xDrive hromliteres, 374 lers soros hathengerest s a 330i ktliteres, 258 lers ngyhengerest.

Jobb to lgellenlls s alacsonyabb to tmegkzppont, mint to 3-as esetbenForrs: BMW

Hybrid KERS rendszer

Az ersebb motor 48 volts lgy hibrid rendszer is kap egy msodik, ltium-ion akkumultorral s megerstett indtmotor-genertorral, amely nem csak a fkezskor keletkez energit hasznostja, de a start-stop rendszer feladatait, st-a, a- KERS rendszerekhez hasonlan ideiglenesen kpes a teljestmnyt is nvelni.

A 440i hibrid rendszere ideiglenesen 11 lervel kpes megnvelni a teljestmnyt, ami nem sok az eleve meglv 374-hez kpest, de a nyomatk nagyobb arnyban nForrs: BMW

Ha a vezet a kormny mgtti bal oldali vltflet egy msodpercnl tovbb hzva tartja, akkor bekapcsol a Sprint zemmd, ami azt jelenti, hogy a villanymotor 11 lervel s sok Nm-rel emeli meg a rendelkezsre ll motorert, ami elzseknl jhet jl. St, a villanymotor akkor is besegt a benzinesnek, amikor alacsony fordulatszmon jratjk, s a turbfeltlt mg nem dolgozik teljes erbedobssal. Hogy a kzel 400 ler hatkonyan az tra juthasson, arrl a szriban adott sszkerkhajts s a hts tengelyen lv aktv nzr differencilm gondoskodik, s az M440i-ben persze a fkrendszer is ersebb, mint a tbbi modellvltozon.

Nem ktajts 3-as, hanem nll egynisg

Nagyobbak a kerkjratok, mint a rgi 4-esen, ezrt akr mr 20 colos felnik is befrnek majd a kocsi alForrs: BMW

A 4-es karosszrijrl is elrultak rszleteket, pldul azt, hogy a bd laposabb s szlesebb, mint a 3-as limuzin. To magassg 57 mm-rel cskken, ami nagyban hozzjrul ahhoz, hogy to tmegkzppont 21 mm-rel mlyebbre kerlhessen. Szintn fokozza a kanyarstabilitst az 50-50 szzalkos slyeloszts, s az, hogy a nyomtvokat megnveltk: a hts kerekek 23 mm-rel lesznek tvolabb egymstl, mint a ngyajtson. Maga a futm hardvere nem vltozik a 3-ashoz kpest, de thangoltk a kormnyzst, a rugkat s a lengscsillaptkat. Ell a kerkdlst is megnveltk az lnkebb kormnyozreakcik rdekben, a hts futm pedig extra merevtseket kapott.

To mszerfalat mg titkoljk, from vrhatan nem sokat vltozik to 3-ashoz kpestForrs: BMW

Nagy figyelmet fordtottak to mrnkk to struktra merevtsre. Br a ktajts karosszria eleve jobb kiindulsi alapot jelentett, mint a ngyajts, azrt mg megerstettk a tzfalat, az A-oszlopokat s elre toronymerevtket is beptettek. A 4-es is alapron megkapja a 3-asbl ismert rugt-szinkronizlt aktv lengscsillaptkat, amelyek a rugt folyamatos vltoztatsval progresszv lengscsillapts-vezrlst valstanak meg. Felrrt egy centivel ltetett M sportfutm s adaptv lengscsillapts is krhet lesz.

A ngytag csald els tagja

Tbb mint kt centivel szlesebb a hts nyomtv, mint az eleve jl terpeszt 3-asonForrs: BMW

Eldjhez hasonlan a 4-es BMW nem csak kupt jelent majd, a modellcsald rsze lesz mg a vszontets kabri s a ngyajts Gran Coup is, s a motorvlasztkot is bvteni fogjk, dzelekkel is. Termszetesen a tbb mint 500 lers, ezttal mr sszkerkhajts j M4 is erre a 4-esre fog plni. A sportvltozatbl grnek egy puritn, kzi vlts, htskerekes verzit is, de a norml xDrive-oson is ki lehet majd kapcsolni az els hajtst, akrcsak az M5 esetben.



[ad_2]